Dezodoransi

Prirodni dezodoransi

Dezodoransi u službi zdravlja! Znojenje je prirodan i sasvim normalan proces. Znoj sam po sebi nije taj koji neprijatno miriše, nego su to bakterije koje se šire ispod pazuha. Zato ne treba sprečavati znojenje, nego širenje bakterija i neprijatne mirise. Prekomerno znojenje je veoma neprijatno. Osim sto predstavlja fizički problem i psihički može da postane nepodnošljivo.

Filter Prikazuje 1 - 15 od 16 rezultata
Filtriraj
Kategorije
Cena
Selektujte prema

Prirodni dezodoransi deluju na bakterije koje stvaraju neprijatan miris. Oni sadrže aktivne sastojke koji sprečavaju razvoj bakterija ili smanjuju broj bakterija u pazuhu.

Antiperspiranti sadrže aktivne sastojke, obično aluminijumske soli, koje smanjuju lučenje znoja iz znojnih žlezda tako što formiraju privremeni čep od gela na površini znojnih pora.

Da li su dezodoransi antiperspiranti zdravi?

Dezodoransi antiperspiranti uglavnom nisu zdravi, osim što daju prijatan miris, sprečavaju znojenje, što nije dobro. Sadrže štetne sastojke kao što su aluminijum, paraben i mineralna ulja i stoga postoji opravdana sumnja da mogu izazvati rak dojke i druga oboljenja. Neka istraživanja su ukazala da aluminijum može biti neurotoksičan ili da štetno deluje i na rad bubrega. Unošenje aluminijuma u nauci je povezivano i sa jednom vrstom demencije – Alchajmerovom bolešću.

Dezodoransi bez aluminijuma sa kristalima – najbolji izbor

Prirodna kozmetika Macrovita nudi prirodne preparate protiv prekomernog znojenja i neprijatnih mirisa, potpuno bezbedne za upotrebu u svim uzrastima. Opšte je poznato da su kristali najzdraviji način kada su u pitanju dezodoransi. Olivelia by Macrovita prirodna kozmetika dezodorans, kako za muškarce tako i za žene, nudi prirodnu zaštitu od telesnih mirisa koje stvaraju mikroorganizmi inhibiranjem njihovog razvoja. Iako ne sprečava znojenje, osećaj svežine i vellnessa koje pruža, traje 24 sata i ne sadrži parfeme.

 • Proizvodi su izrađeni od najkvalitetnijih prirodnih sastojaka i pakovani u zdravoj, funkcionalnoj i elegantnoj ambalaži koja održava kvalitet proizvoda.
 • Preparat naneti na čist, obavezno vlažan pazuh radi lakšeg nanošenja i boljeg dejstva.
 • Količina koja se nanosi je veličine zrna graška.
 • Zaustavlja širenje neprijatnog mirisa, a zbog prirodnih sastojaka ne zapušava pore i ne sprečava znojenje koje je prirodan i neophodan proces u organizmu.
 • Ostavlja dugotrajan osećaj čistoće.
 • Ne ostavlja tragove na odeći.
 • Ne sadrži štetne hemijske sastojke kao sto su aluminijum, sulfati ili paraben.
 • Nežna koža bez neprijatnih mirisa, na 100% prirodan način.

 Sastojci:

Organsko maslinovo ulje, organsko kokosovo ulje, kukuruzni skrob, vitamin E, ulje badema, ulje nevena, ulje jojobe.

Macrovita dezodoransi se prodaju u sledećim varijantama:

 • Roll-on
 • Stik
 • Sprej

Izborom bilo kog od Macrovita dezodoransa prirodne kozmetike, odlučili ste se za zdravlje! Cena? Prirodni dezodorans cena je danas dostupna za najveći deo populacije.

 

Koristan link: Nega lica

Koristan link: Nega tela

Koristan link: Nega kose

Koristan link: Saznajte više o Macroviti 

 

 

0