Kozmetička ulja

Kozmetička ulja Macrovita

Tradicionalna kozmetička upotreba biljnih ulja traje već vekovima, jer je  dokazano njihovo blagotvorno dejstvo na kožu. Bogatstvo njihovih hranljivih materija i omekšivača čini ih idealnim za održavanje zdravlja kože. Macrovita kozmetička ulja se nanose na lice, telo, kosu, nokte ili obrve.

Filter Prikazuje 1 - 15 od 17 rezultata
Filtriraj
Selektujte prema
Cena

MACROVITA biljna kozmetička ulja izuzetno su jednostavni proizvodi. Koncentrišu se na korisna svojstva biljaka i netaknuti ih prenose na lice, telo i kosu. Proizvode se hladnim presovanjem da bi se sprečili gubici toplote njihovih dragocenih sastojaka. Obogaćeni su vitaminom E za zaštitu od oksidacije i pakuju u tamnoplave staklene posude kako bi se eliminisao štetan uticaj UV zraka.

Kako se koriste Macrovita kozmetička ulja?

Macrovita kozmetička ulja se koriste veoma lako. Mogu se koristiti samostalno i mogu se mešati jedni sa drugima ili sa esencijalnim uljima ili čak sa drugim kozmetičkim preparatima. U zavisnosti od toga na koji deo tela se nanosi, uputstvo za upotrebu je sledeće:

LICE – TELO: Jednostavno ih nanesite na željeni deo lica ili tela u zavisnosti od Vaših potreba.

KOSA: Nanesite na koren kose i lagano umasirajte. Ostavite najmanje pola sata, a zatim isperite. Da biste ulje lako uklonili sa kose, nanesite šampon i dobro izmasirajte pre dodavanja vode.

OBRVE I TREPAVICE: Nanosite pamučnim tamponom ili čistom četkicom od maskare. Nije potrebno ispiranje.

Najčešće postavljana pitanja

Pitanje: Zašto MACROVITA biljna kozmetička ulja?
Odgovor: Ova serija je kreirana za one koji žele da negu kože čine 100% prirodnom.

Pitanje: Zašto bih radije koristio Macrovita kozmetičko ulje umesto kozmetičkog preparata?
Odgovor: Prirodna ulja bogata su vitaminima, masnim kiselinama, polifenolima i mnogim drugim vrednim sastojcima, zavisno od biljke iz koje potiču. Većina njih ima sličan sastav kao i naši lipidi na koži. To znači da se prirodna ulja lakše mešaju sa našim lipidima nego kozmetički preparati i nose sve njihove dragocene sastojke.

Pitanje: Da li se biljna kozmetička ulja mogu koristiti pojedinačno?
Odgovor: Ovo su proizvodi koji su spremni za upotrebu i zato se mogu koristiti pojedinačno, bez potrebe da ih mešate sa drugim proizvodom.

Pitanje: Imam masnu kožu. Mogu li koristiti neko kozmetičko ulje ili će koža postati još masnija?
Odgovor: Kako biljna ulja imaju sličnu teksturu kao i naša koža, lako ih apsorbuju i ne formiraju površinski film kao što je to npr. parafinsko ulje. Stoga koža ne može postati masnija nego što već jeste. Pored toga, postoje ulja, poput jojobinog ulja, koja pomažu u balansiranju ulja, pa će se dogoditi suprotno!

Pitanje: Laurelovo (lovorovo) ulje koje sam kupila je očvršćeno u boci. Da li je oštećeno?
Odgovor: Prirodni oblik lovorovog ulja u normalnim temperaturnim uslovima je čvrst. MACROVITA lovorovo ulje meša se sa maslinovim uljem kako bi imalo nižu tačku smrzavanja, jer ono ostaje visoko u proizvodu kada se nađe na niskim temperaturama. U ovom slučaju, lagano ga zagrejte u bare marini tako da može likvidirati i možete ga koristiti. To ni na koji način ne iskrivljuje.

Pitanje: Kokosovo ulje koje sam kupila je očvrslo u boci. Da li je oštećeno?
Odgovor: Kokosovo ulje u svom prirodnom obliku ima voštanu teksturu. MACROVITA kokosovo ulje se meša sa drugim prirodnim uljima kako bi imalo nižu tačku smrzavanja, jer ono ostaje visoko u proizvodu kada se nađe na niskim temperaturama. U ovom slučaju, lagano ga zagrejte u bare marini tako da se može likvidirati i možete ga koristiti. To ni na koji način ne iskrivljuje.

Pitanje: Kupila sam kokosovo ulje i kad sam ga otvorila ustanovila sam da ne miriše tako dobro kao neka druga ulja koja sam probala. Zašto?
Odgovor: Prirodna ulja, posebno ona koja potiču od voća, imaju karakterističan miris po svojoj prirodi, koji je u mnogim slučajevima nešto teži. Kokosovo ulje u svom prirodnom obliku nema naročit miris, pa je MACROVITA kokosovo ulje sasvim prirodno da ne oseća ništa posebno. Ako neka od ostalih ulja koje ste probali dobro mirišu, onda očigledno sadrže dodatni miris.

Pitanje: Da li biljna kozmetička ulja dobro mirišu?
Odgovor: Voćna ulja imaju karakterističan miris ulja, koji varira od ulja do ulja, zavisno od voća iz koga dolaze. Neki mogu da smrde uopšte, a neki mogu da imaju malo težak miris. Cvetno ulje ima prijatniji miris koji takođe varira u zavisnosti od biljke. U asortimanu MACROVITA pronaći ćete neke proizvode koji sadrže esencijalna ulja. Imaju karakterističan miris esencijalnog ulja blažeg intenziteta.

Pitanje: Zašto u svim uljima vidimo suncokretovo ulje?
Odgovor: Suncokretovo ulje je prisutno u svim uljima, jer je rastvarač vitamina E. Procenat suncokretovog ulja koji se nalazi u svim MACROVITA uljima iznosi samo 0,15%, osim u nekim slučajevima koja nisu identična, već su smeše prirodnih ulja.

Pitanje: Zašto ste dodali vitamin E u kozmetička ulja?
Odgovor: Sva biljna kozmetička ulja obogaćena su vitaminom E da bi ih zaštitila od oksidacije.

Pitanje: Mogu li da prebacim ulje koje sam kupio u drugu bocu?
Odgovor: Preporučljivo je ne sipati ulje jer je dotična boca iz dva razloga zaštićena: a) čaša ne korodiran lako za razliku od plastike i b) ima tamno plavu boju da bi zaštitila njen sadržaj od svetlosti. Dakle, u svakom slučaju imaće duži rok trajanja ako ostane u svojoj ambalaži i poštuju se ispravni uslovi skladištenja.

Pitanje: Poznato je da su esencijalna ulja malo opasna za upotrebu. Ako koristim ulje čajevca, mogu li nešto učiniti?
Odgovor: Sva ulja MACROVITA koja sadrže esencijalna ulja dizajnirana su sa procentima esencijalnih ulja koji su zakonom dozvoljeni u kozmetičkim proizvodima i zbog toga su potpuno sigurni za upotrebu. Međutim, kako je svako ljudsko telo drugačije, treba poštovati sledeće mere predostrožnosti:

  • Ne koristiti kod dece mlađe od tri godine.
  • Uvek se posavetujte sa lekarom za upotrebu tokom trudnoće ili dojenja.

Pre opsežne upotrebe, pokušajte na malom delu kože da isključite alergijsku reakciju.

Pitanje: Koje od MACROVITA kozmetičkih ulja sadrži esencijalna ulja?
Odgovor: MACROVITA kozmetička ulja koja sadrže esencijalna ulja su: Ulje eukaliptusa, ulje ruzmarina, ulje lavande, origano i ulje čajevca.

Pitanje: Trudna sam. Da li mogu da koristim MACROVITA kozmetička ulja?
Odgovor: MACROVITA kozmetička ulja su apsolutno sigurna za upotrebu i ne utiču na trudnoću. Međutim, ako želite da koristite bilo šta koje sadrži esencijalno ulje, preporučljivo je da se konsultujete sa lekarom.

Pitanje: Trudna sam. Koje ulje mogu da stavim na stomak da izbegnem strije?
Odgovor: Najbolje ulje je u ovom slučaju ulje pšeničnih klica (pšenično ulje), jer jako vlaži i povećava elastičnost kože.

Pitanje: Imam gubitak kose. Koje ulje mogu da koristim?
Odgovor: Najbolje ulje protiv opadanje kose je lovorovo ulje. Ali ako imate svetlu kosu, preferirajte ricinusovo ulje jer lovorovo ulje može potamniti kosu.

Pitanje: Imam intenzivan celulit. Koje kozmetičko ulje mogu da koristim?
Odgovor: Najbolje ulje za ovaj slučaj je ulje bršljana. Kombinovanje sa uljem breze i/ili ruzmarina drastično povećava njegovu efikasnost.

Pitanje: Mogu li poboljšati kremu za lice ili kremu za telo nekim kozmetičkim uljem?
Odgovor: Naravno! Međutim, izbegavajte da mešate celu količinu svoje kreme odjednom, jer će to verovatno narušiti ravnotežu i pokvariti je. Najbolje je pomešati nekoliko kapi željenog ulja svaki put sa količinom kreme koja se u to vreme koristi. Međutim, na tržište se stavljaju kreme – baze koje imaju poboljšani sistem održavanja i emulgatori i izrađene su u tu svrhu.

 

Koristan link: Nega lica

Koristan link: Nega tela

Koristan link: Nega kose

Koristan link: Saznajte više o Macroviti

 

 

0
    0
    Vaša korpa
    Your cart is emptyReturn to Shop