Prirodna maska za kosu

Maska za kosu daje odgovor na pitanje: Kako oporaviti i revitalizovati našu kosu? Promena godišnjih doba, načina života, slabiji unos vitamina, dovoljni su razlozi da naša kosa izgubi sjaj, počne da opada, postane krta i lomljiva. Šamponi i regeneratori za kosu koje kupujemo po hipermarketima, nisu dovoljno kvalitetni da bismo kosu doveli u željeno stanje. To je zato što su puni hemikalija koji donose više štete nego koristi. Zato je najbolje da se okrenemo prirodi, bilo da koristimo potpuno prirodne šampone bez sulfata, parabena i silikona  ili da probamo da uz pomoć prirodne maske za kosu pomognemo našoj kosi da ponovo zablista.

Šta je to maska za kosu?

Maska za kosu hrani i neguju kožu glave i kosu. Najbolja maska može preko noći transformirati naše pramenove.

U današnje vreme, izbor proizvoda za negu kose je ogroman, na tržištu se mogu naći šamponi za različite boje kose, za jačanje, za kosu koja se brzo masti, koja je suva, potom balzami, kozmetička ulja, pakovanja, sprejevi, maske, i svi imaju svoju svrhu i funkciju. Ono što je ključno kako bi zaista doprineli kvalitetu naše kose i njenom izgledu, jeste da koristimo kvalitetnu, prirodnu kozmetiku i to pravilno.

Ipak, često se desi, naročito kada su maske i pakovanja u pitanju, da se koriste na drugačiji način od predviđenog, a mnogi ove proizvode koriste i umesto balzama, što je sve pogrešno.

Dakle, kako se to pravilno koristi maska za kosu?

Kako većina nas koristi masku za kosu?

Nakon što smo dva puta oprali kosu šamponom, većina nas najčešće nanosi odmah masku. Ostavljamo je da deluje određeno vreme a zatim je isperemo. Međutim, stručnjaci ističu da ovo zapravo nije najbolji način za korišćenje maske za kosu.

Zašto ovo nije najbolje?

Kada masku nanosimo na kosu koja je mokra, to znači da je kotikul dlake već znatno ispunjen vodom, te ne može da primi dovoljno hranljivih sastojaka iz maske. Ovako, hranljivi sastojci ostaju samo na površini, ne prodiru u samu dlaku, te efekat izostaje!

Kako se ispravno koristi maska za kosu?

Zbog toga se savetuje da se prirodna maska za kosu nanosi na kosu koja je suva – dakle pre pranja! Treba je potom ostaviti da deluje (do 10 minuta ako je proteinska, a duže ako je hidratantna). Tek nakon toga treba isprati kosu vodom a onda regularno oprati šamponom, pa tretirati balzamom ili regeneratorom.

Tako će svi hranljivi sastojci, bilo da je maska proteinska ili hidratantna, prodreti u vašu dlaku.

Maska za kosu i regenerator – u čemu je razlika?

Regenerator ima svoju ulogu da zagladi dlaku, učini je mekšom i lakšom za češljanje. Samim tim ne predstavlja preparat koji kosi omogućava bogatu negu. Tu i jeste ključna razlika u odnosu na masku, koja se preporučuje kao dodatna nega. Dakle, maska nije zamena za regenerator, jer se ne radi o preparatima koji imaju istu funkciju.

Dalje, regenerator se koristi pri svakom pranju, a prirodna maska za kosu samo povremeno. Maska je tu da dodatno nahrani kosu odnosno dlaku iznutra, i učestalost korišćenje are svega zavisi od toga kakva vam je kosa i koji tip problema vas muči – da li je suva, masna, slaba itd.

U načelu, ako vam je kosa suva, masku treba da koristite maksimalno jednom nedeljno, ili jednom u dve nedelje, a ukoliko se brzo masti, maksimalno dva puta mesečno. Ovde govorimo o maskama za intezivnu negu, što su i proteinske i hidratantne maske.

Koje su najbolje maske za kosu? 

Prirodne maske za kosu su definitivno najbolji izbor. Macrovita, grčka prirodna kozmetika u ponudi ima odličan izbor maski za kosu od prirodnih sastojaka. Preporučujemo sledeće:

Macrovita maske za kosu se proizvode od organskog maslinovog ulja. Maslinovo ulje koje dolazi iz Grčke, smatra se do danas najboljim na svetu. Kao kozmetički sastojak ono ima neverovatno pozitivan efekat na kosu. Pored toga, koriste se i drugi prirodni sastojci koji dokazano imaju izuzetno povoljan uticaj na koren kose, kao što su: lovorovo ulje, arganovo ulje, mastikovo ulje, med, crveno grožđe, jojoba.

Kada se mogu očekivati rezultati?

Vidljivi rezultati se mogu očekivati već posle nekoliko tretmana. Potpuni oporavak kose već posle samo nekoliko nedelja uz pravilno korišćenje Macrovita proizvoda.

Više informacija na:

https://www.macrovita.rs/nega-kose/www.macrovitaoils.gr

MACROVITA BLOG

2 replies
  • Macrovita Srbija tim
   Macrovita Srbija tim says:

   Poštovana Biljana,

   Sigurni smo da ćete biti zadovoljni Macrovita prirodnom kozmetikom. Verujte da se nama skoro 100% korisnika redovno vraća.

   Pozdrav,
   Macrovita Srbija tim

   Odgovori

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0