Da bi neku kremu ili kozmetički proizvod nazvali prirodni osnovni kriterijum je da svaki sastojak, bilo to biljno ulje, buter, emulgator ili etarsko ulje mora biti prirodnog porekla i da je pri tom svaki od tih sastojaka imao minimalnu dodatnu obradu u odnosu na prirodni izvor.

Dakle, prirodni sastojci su oni pronađeni direktno u prirodi, izolovani iz biljaka ili dobijeni od životinja, kao i stene i minerali.

Zašto je dobra prirodna kozmetika?

Svakoga dana većina od nas koristi veliki broj kozmetičkih proizvoda, od sapuna, šampona, kupki, do mleka, losiona i krema, dolazeći na taj način u kontakt sa velikim brojem hemikalija koje ulaze u sastav tih proizvoda. U savremenoj kozmetičkoj industriji koristi se nekoliko desetina hiljada sastojaka. Veliki broj njih ima štetan uticaj na ljudsko telo, posebno ako se proizvodi koji ih sadrže koriste duži vremenski period pa se postiže kumulativni efekat.

Koža obavija i štiti naše telo i ima veliku sposobnost da potpuno ili delimično apsorbuje sve što na nju nanesemo. Postoje podaci da se 60% onoga što na kožu nanesemo apsorbuje i završi u krvotoku. Uzevši u obzir da je koža naš najveći organ čija je površina oko dva kvadratna metra, količina potencijalno štetnih supstanci iz proizvoda za negu koje koristimo, a koja se kroz kožu apsorbuje i završi u našem telu nije zanemarljiva.

Neka istraživanja govore da prosečna žena tokom svog životnog veka apsorbuje oko 15 kilograma sastojaka krema koje koristi. Velika apsorpciona moć kože koristi se i u terapeutske svrhe, poznati su antiinflamatorni, nikotinski i flasteri protiv bolova.

Verovatno ste već negde pročitali zastrašujuće tekstove o kancerogenim i ostalim štetnim svojstvima pojedinih kozmetičkih sastojaka. Čovečanstvo nije dovoljno ekološki osvešteno, onoliko koliko je daleko otišlo napred u nekim drugim područjima. Svakodnevno, i ne samo preko kozmetike dolazimo u kontakt sa velikim brojem štetnih supstanci.

Prirodna kozmetika sa organskim maslinovim uljem

Istorijski istraživači tvrde da je prva upotreba maslinovog ulja kod muškarca bila, po svemu sudeći, kozmetička. Njegove zapanjujuće prehrambene kvalitete otkrivene su mnogo kasnije. Znanje o izuzetnim kozmetičkim svojstvima maslinovog ulja akumuliralo se tokom prolaska vekova i u naše doba se transformisalo u naučnu činjenicu. Maslinovo ulje sadrži štavljenje galne kiseline, irridoide, flavonoide, šećere i polifenole. Oni imaju intenzivan antioksidativni, anti-age, emolijens, hidratantni, učvršćavajući i protivupalni efekat na ljudsku kožu.

Tako se maslinovo ulje pokazalo kao efikasan višenamenski agent za stvaranje visokokvalitetnih kozmetičkih proizvoda. Asortiman prirodne kozmetike OLIVE · ELIA od MACROVITA kombinuje ekstra devičansko organsko maslinovo ulje s mnogim drugim organskim supstancama i vitaminima koje su korisne za kožu, te nude idealnu prirodnu negu lica, tela i kose.

Važno je napomenuti da je maslinovo ulje poreklom iz Grčke danas priznato kao najbolje na svetu. Serija kozmetike Macrovita objedinjuje bogatstvo ekstrakata iz organski uzgojenih maslina sa mnogim vrednim organskim supstancama i vitaminima.  Za razliku od drugih kozmetičkih preparata, hemijski konzervansi (parabeni) zamenjeni su uglavnom prirodnim sastojcima.  Osim toga, pojedinačne komponente, koje su proizvedene Macrovita kozmetikom, su bez parabena, to su: hemijski konzervansi.

Koristan link: Nega lica

Koristan link: Nega tela

Koristan link: Nega kose

Koristan link: Saznajte više o Macroviti

MACROVITA BLOG

0