prirodni-šamponi

Da bi Vaša kosa bila lepa i zdrava, potrebno je da joj pružite najbolju moguću negu, a najbolje se uvek nalazi u prirodi. Kakvi su to šamponi koji će na najbolji način našu kosu zaštititi od iritacije i pružiti zdravlje vaših vlasi? To su prirodni šamponi ili šamponi bez sulfata, silikona i bez parabena.

Prirodni šamponi bez sulfata, svoje dejstvo baziraju isključivo na velikoj koncentraciji prirodnih aktivnih sastojaka (od 80% – 99% sastava). Oni su tako dobro iskombinovanih da čiste kožu naše glave, eliminišu višak sebuma i peruti i druge uzroke opadanja kose. Takođe, njihova prednost ogleda se u tome što na potpuno prirodan način jačaju koren i samu strukturu dlake, stimulišu njen rast i obnavljanje. Većina šampona koji se mogu naći na tržištu, i koji su veoma jeftini, su šamponi koji sadrže u sebi sulfate i silikone. Ukoliko imate posebno osetljivo teme, ono što će prouzrokovati iritaciju i svrab glave, upravo su ti isti sulfati.

ŠTA SU TO SULFATI?

Sulfat je reč koja se koristi za opisivanje hemikalije koja reaguje sa sumpornom kiselinom i formira so. Postoji mnogo vrsta sulfata koji se široko koriste u više industrija. U industriji kose, sulfati koji se najčešće koriste su natrijum-lauril sulfat (SLS) i natrijum-laureth-sulfat (SLES), koji se dobijaju iz nafte i biljnih ulja.

 

ZAŠTO SU SULFATI U ŠAMPONU?

Glavni razlozi zbog kojih se sulfati dodaju u šampone je zato što ovaj sulfat SLS, proizvodi penu. Međutim, njegova velika mana je to što takođe uklanja proteine i prirodna ulja sa temena glave, a to onda dovodi do prekomernog mašćenja kose i promene u strukturi dlake. Ovo znači da redovna upotreba šampona koji sadrže sulfate može dovesti do suvog temena glave. Ako je Vaše teme posebno osetljivo, sulfati mogu da izazovu iritacije, kao što su svrab glave, gubitak sjaja i suvoća. Dakle, sulfati mogu potpuno promeniti strukturu dlake.

KOJI SU TO SASTOJCI KOJI SE MOGU NAĆI U ŠAMPONIMA, A NISU DOBRI ZA KOSU?

  • Ammonium lauryl sulfate (ALS)
  • Sodium lauryl sulfoacetate (SLSA),
  • Sodium laureth sulphate (SLED)
  • Sodium myreth sulfate.

KAKO MOGU DA POMOGNU ŠAMPONI BEZ SULFATA?

Šamponi bez sulfata nežno peru kosu i skalp a njihovo antiseptičko dejstvo deluje umirijuće na naše teme. Oni mogu naročito da pomognu i kod gubitka kose, jer veoma često, usled stresa i lošeg zdravstvenog stanja, prevelikom upotrebom šampona koji sadrže SLS, dolazi do nagrizanja dlake i usporavanja rasta kose. Međutim, ako počnemo redovno da koristimo šampone bez sulfata, u narednih 6 meseci, naša kosa počeće da se regeneriše. Obojena kosa takođe dobro reaguje na šampon bez sulfata, koji ako se previše koristi, može da skine boju sa kose.

Prirodni šamponi su uglavnom skuplji od običnih komercijalnih šampona, ali imaju daleko veće koristi i prednosti za zdravlje Vaše kose. Nemojte dozvoliti da cena bude nešto čime ćete se voditi pri kupovini šampona za kosu. Kada kupujete šampon, obratite pažnju na oznaku. Na šamponima, sulfat o kojem pričamo biće obeležen sa SLS. Obzirom da smo rekli da postoji više vrsta sulfata, oznaka SLES se takođe odnosi na sulfat, ali ova vrsta se koristi ređe. Dakle, preporuka su prirodni šamponi na kojima je deklarisano da ne sadrže SLES, SLS, mineralna ulja ili paraben.

MACROVITA ŠAMPONI BEZ SULFATA ZA RAZLIČITE TIPOVE KOSE

Odlučiti se za šampon bez sulfata, znači odlučiti se za kvalitet. Svi šamponi, balzami kao i maske za kosu grčke prirodne kozmetike Macrovita ne sadrže SLES, SLS, sulfate, mineralna ulja ili paraben.

Ključno je da koristite šampon i regenerator prilagođen vašem tipu kose.

 

PRIRODNI ŠAMPONI OD ORGANSKOG MASLINOVOG ULJA

Prirodni šampon za dnevnu negu kose (31210) – za sve tipove kose

Prirodni šampon za masnu kosu (31193)

Prirodni šampon za obojenu i oštećenu kosu (31194)

Prirodni šampon za suvu i osetljivu kožu (31196)

Prirodni šampon za revitalizaciju kose (33042)

Rekonstruktivni šampon sa arganom (31410)

Prirodni šampon protiv peruti i masne kose (33145)

 

PRIRODNI BALZAMI OD ORGANSKOG MASLINOVOG ULJA

Balzam za kosu za svakodnevnu upotrebu (31211)

Balzam za kosu (33028)

Balzam za kosu sa arganom (31411)

 

PRIRODNI ŠAMPONI PROTIV OPADANJA KOSE

Prirodni šampon protiv gubitka kose (33053)

Prirodni šampon protiv opadanja kose (31195)

 

MASKE ZA KOSU OD ORGANSKOG MASLINOVOG ULJA

Maska za kosu sa maslinovim i lovorovim uljem (33068)

Maska za obnavljanje kose sa arganom (31412)

 

Macrovita prirodna kozmetika za negu kose, koja sadrži do 99% sastojaka prirodnog porekla, ima tradiciju dužu od 35 godina. Više informacija na www.macrovita.gr .

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

OSTANITE U TOKU

Budite obavešteni o svim novostima, popustima i promocijama.
Upišite svoju email adresu u naš Newsletter

Posetite nas na Facebook i Instagram

KONTAKTIRAJTE NAS

prirodna-kozmetika

Mis Irbijeve 65
11000 Beograd, Serbia

prirodna-kozmetika

Pomoć pri kupovini
Natalija 063 1011 955
Kristina 065 3441 685

prirodna-kozmetika

Mis Irbijeve 65
11000 Beograd, Serbia

prirodna-kozmetika

Pomoć pri kupovini
Natalija 063 1011 955
Marijana 065 3441 685

© Sva prava zadržana 2020. Macrovita

0